Jag heter Linnea Luthman. Jag och min familj fick vår första Lakkas-hund 1999 när vi blev fodervärdartill Lakkas Tamarix, Flingan. På den första utställningen jag besökte blev jag anmäld till barn med hund. Jag hade ingen aning om vad jag höll på med men som tur var så hade jag en erfaren hund i snöret som visste exakt hur man skulle bete sig. Tack vare henne så vann jag hela tävlingen. En tävlingsmänniska hade skapats!

Efter den tävlingen skickade Hilde iväg mig på ett antal Junior handling läger och lät mig följa med på hundutställningar över hela landet så att jag kunde öva och bli bättre. Facit i hand kan man nog säga att vi båda vann stort. Jag har fått en hobby(eller livsstil?) som jag älskar över allt annat och Hilde slipper springa runt i ringen så mycket!

Jag har nyligen flyttat till västkusten där jag jobbar som veterinär på AVA veterinärklinik i närheten av Båstad. Självklart har jag med mig min bästa vän och ständiga följeslagare, Marley (Lakkas Harling Hero), som ständigt förvånar och roar mig med sina tokiga påhitt.


'Linnea visar Selma i Hörby 2008 (Marleys mamma)'

Den 18:e mars 2017 erhöll Linnea äntligen sitt veterinärdiplom.