Aktuellt 2019

JANUARI

Efter en god jul med mycket mat och långa promenader, kom nyår vilket vi klarade bra trots allt smällande. Maikki började löpa precis i början av året och nu är det full planering för hennes träff med den utsedde fästmannen. Förhoppningsvis blir det sedan valpar i mitten av mars för leverans någon vecka in i maj.

Den 3:e januari åkte Christina och jag till Göteborg och den stora hundmässan My Dog. Efter gigantiska räkmackor och en flaska vin samt en god natts sömn på hotellet, hade vi det ansvarsfulla uppdraget att stå i rasklubbens monter under förmiddagen. Som ’klapp’-hundar hade vi tagit med Honey och Maikki. De skötte sig prima förstås och gjorde god nytta som goodwill-ambassadörer för rasen. En annan Lakkas-hund, som också skötte sig fint denna dag, var ungtiken Siri (Lakkas Pinova). Hon var nämligen anmäld till utställningen samma dag. Hon fick Ck och fortsatte sedan med att bli trea i bästa tikklass och fick sitt första cert! GRATTIS till matte Anette (handler) och husse Roger (fotograf).

Siri (Lakkas Pinova) tog årets första Cert tillsammans med matte Anette

FEBRUARI

I mitten av månaden bar det iväg till veterinären för att ultraljuda Maikkis mage. Hon hade ju förhoppningsvis en valpkull på gång efter sina träffar med den stilige Hamish. Men tyvärr var det alldeles tomt. Så nu får vi vänta tills Zelda börjar löpa i april-maj.

Andra har haft mer tur; den 13:e januari blev Lakkas Liberty (Lexie) mamma till en valpkull hos sina ägare i Staffanstorp (Dixie Diamond’s), och den 4:e februari blev Lambo pappa till en kull hos Softy Österlen. Eventuellt finns det en tikvalp kvar i vardera kullen att tinga. Mer info på valpförmedlingen på rasklubbens hemsida.

Snart är det dags för valputställning i Hässleholm, vilket innebär mycket hundfriserande. Syskonen Axel (Lakkas Roxbury Russet) och Bellis (Lakkas Rebella) blev ju riktigt fina.

Axel

Bellis

Sista helgen i februari höll SKK-länsklubben en valp- och veteranutställning i Hässleholm. Axel, Ruben, Rebella och Coxie imponerade stort på domaren och fick hederspris allihop. BIR blev Axel och BIM Rebella. Tillsammans med Ruben tävlade de även i syskonklass och blev trea i finalringen – väldigt stilig insats! Med på utställningen var också Hollie, som förstås blev BIR-veteran.

Lakkas Roxbury Russet (Axel) blev BIR valp i Hässleholm

Syskongrupp

MARS

Första helgen i mars åkte jag till Birkerød, strax norr om Köpenhamn. Detta var en ny utställningsplats för Danska terrierklubben. På lördagen fick Ruben Ck och sitt första juniorcert. Dessutom fick han reservCert i kampen med de äldre hanhundarna. Coxie fick excellent och vann faktiskt band fyra juniortikar men tyvärr blev det inget Ck – varken till henne eller till några av de äldre tikarna i öppen klass så alltså inget Cert alls. Lite trist.

Rubens

Coxie

På kvällen blev det däremot FEST! Susanne och Jonas Petersén bjöd nämligen in till dopfest i Staffanstorp för sina snart leveransklara valpar. Mamma till dessa var Lakkas Liberty ’Lexie’ så det var roligt att få beskåda dessa små dyrgripar. Verkligen fina och trevliga allihop. På söndagen var det utställning igen men den domaren hade tydligen vaknat på fel sida!

Lördagen den 16:e mars deltog Linnea med Rebella på en inofficiell utställning i Ahla. Det blev storslam med BIR, BIG och BIS-junior!

Lakkas Rebella (Bellis) blev BIS junior i Ahla

Den 26:e mars var en högtidsdag – det var nämligen dags att beskåda Lambos valpar som fötts sju veckor tidigare hos Softy Österlen i Baskemölla. Så fina godingar! Vi hade en jättetrevlig eftermiddag med frisering och fotografering av alla de sex härliga valparna. Det ska bli spännande att följa dem i framtiden.

På lördagen var det sedan dags att åka till Malmö där den internationella utställningen dragit inte mindre än 43 anmälningar. Av Lakkas-hundarna var det främst det yngre gänget som lyckades bäst; Ruben (Lakkas Roxbury Russet) var 1:a i juniorklass hanhundar och fick därmed CK i sin officiella debut! På tiksidan toppade Coxie (Lakkas Queen Cox) med Bellis (Lakkas Rebella) på andra plats – dess två var de enda som fick CK bland de fem juniortikarna. Även Axels och Bellis mamma, Zelda (Lakkas Nabella) fick CK när hon blev 3:a i championklass. Övriga Lakkas-hundar, Hollie, Mio, Stella och Siri, befanns inte ha tillräckligt bra pälsar! Vi vann även i uppfödarklass med Ruben, Bellis, Zelda och Hollie, och fick Hp.

Ruben (Lakkas Roxbury Russet)

Coxie (Lakkas Queen Cox)

Bellis (Lakkas Rebella)

Zelda (Lakkas Nabella)

Lakkas Holiday

Lakkas Mio

Lakkas Pink Lady

Lakkas Pinova

Kennel Lakkas vann uppfödarklassen i Malmö med Axel, Rebella, Zelda och Hollie
Foto Lotta Persson

APRIL
Redan första helgen i april var det dags igen. Christina och jag drog till Danmark med tre nybadade hundar; Ruben, Coxie och Maikki. Det var en dubbelutställning i Billund på Jylland. Hotell och stadsvistelse i närbelägna Vejle. Kul med lite omväxling ibland – och visst var det häftigt att kunna sitta ute och äta på kvällen i det varma sköna vädret. Ruben fick excellent första dagen men slog till med Ck samt både juniorCert och ’vanligt’ Cert på söndagen samt dessutom BIM. Coxie var inte sämre; hon vann juniorklassen för tikar båda dagarna och fick båda juniorcerten. Dessutom blev hon 4:a respektive 3:a i bästa tikklass. Som grädde på moset blev både Ruben och Coxie Danska Terrieklubbs-juniorchampion! Maikki fick excellent båda dagarna men tyckte att golvet var för halkigt!

Både Ruben och Coxie blev Danska Terrieklubbs-juniorchampion!

Lakkas Rubens (t.v.) blev BIM i Billund

På söndagen deltog dessutom Mio och Loreanne i en brukstävling, nämligen lägre klass i spår i Osby. Mio klarade spåret galant och blev godkänd.

På tisdag-torsdag i påföljande vecka var det istället Lambo som stod i centrum. Han fick nämligen dambesök från Kungälv. Och det uppskattade såväl han som den tillresta tiken – man kan verkligen säga att dom fann varandra! Så nu hoppas vi på valpar om två månader.