Aktuellt 2019

JANUARI

Efter en god jul med mycket mat och långa promenader, kom nyår vilket vi klarade bra trots allt smällande. Maikki började löpa precis i början av året och nu är det full planering för hennes träff med den utsedde fästmannen. Förhoppningsvis blir det sedan valpar i mitten av mars för leverans någon vecka in i maj.

Den 3:e januari åkte Christina och jag till Göteborg och den stora hundmässan My Dog. Efter gigantiska räkmackor och en flaska vin samt en god natts sömn på hotellet, hade vi det ansvarsfulla uppdraget att stå i rasklubbens monter under förmiddagen. Som ’klapp’-hundar hade vi tagit med Honey och Maikki. De skötte sig prima förstås och gjorde god nytta som goodwill-ambassadörer för rasen. En annan Lakkas-hund, som också skötte sig fint denna dag, var ungtiken Siri (Lakkas Pinova). Hon var nämligen anmäld till utställningen samma dag. Hon fick Ck och fortsatte sedan med att bli trea i bästa tikklass och fick sitt första cert! GRATTIS till matte Anette (handler) och husse Roger (fotograf).

Siri (Lakkas Pinova) tog årets första Cert tillsammans med matte Anette

FEBRUARI

I mitten av månaden bar det iväg till veterinären för att ultraljuda Maikkis mage. Hon hade ju förhoppningsvis en valpkull på gång efter sina träffar med den stilige Hamish. Men tyvärr var det alldeles tomt. Så nu får vi vänta tills Zelda börjar löpa i april-maj.

Andra har haft mer tur; den 13:e januari blev Lakkas Liberty (Lexie) mamma till en valpkull hos sina ägare i Staffanstorp (Dixie Diamond’s), och den 4:e februari blev Lambo pappa till en kull hos Softy Österlen. Eventuellt finns det en tikvalp kvar i vardera kullen att tinga. Mer info på valpförmedlingen på rasklubbens hemsida.

Snart är det dags för valputställning i Hässleholm, vilket innebär mycket hundfriserande. Syskonen Axel (Lakkas Roxbury Russet) och Bellis (Lakkas Rebella) blev ju riktigt fina.

Axel

Bellis